Storlekar

Jag har märkt att det finns många som säger att storlekar på - mest Livia Corsetti Fashion - är inte vad är man vana vid - d.v.s. små.

Och vad är man vana vid?
Jag ser själv att S på H&M inte är samma som S på KappAhl. Att en kjol i 36 storlek på KappAhl snurrar runt mig som bara den och 36 på H&M kan jag få knappt på mig. Och att ett par byxor i storleken 34 från Mexx ligger perfekt på mig.  Att jeansen från Wrangler i 28 är min storlek men när jag provar Diesel i samma storlek nästa dag då får jag panik att jag har gått up i vikt SÅ MYCKET?!

Jag tycker om många plagg från Ellos men beställer aldrig någon underdel för att storleken 36 från Ellos är alldeles för stor på mig och Ellos har knappt 34.
För en vecka sedan hade jag provat skinnjackor från Vero Moda. Tre olika modeller. Den ena passade S på mig, den andra M och köpte till slut den tredje modellen i storlek L. Men den jackan som jag köpte i Köpenhamn för några år sedan är i storlek 36 och den passar perfekt!

Vad är man vana vid? Att storlek Small är ganska stor egentligen? Den heter ju Small. Ju, men vi är vana vid att Small är stor och Medium ännu större.

Men när vi shoppar i Thailand då vet vi att S är pytteliten där och jag undrar ibland om jag får plats i L, och har inget emot att titta på "elephant size" heller.

Ja, jag erkänner - jag kollar aldrig storleksguide på Ellos eller Halens. Men Storleksguiden finns för att titta på den, för att ta sina mått och jämföra.

Det är bara så att olika märken har olika storlekar.
Titta på vår storleksguide och ta ett måttband. Ligger du mellan två storlekar? Ta alltid den större.


image334

Bh storlek

Visste du om att ingen kvinna har samma behå storlek genom hela livet?
Brösten förändras när vikten går upp eller ner, vid graviditet och amning samt i övergångsåldern.

Tyvärr finns det många kvinnor som känner inte till vilken bh storlek skall dom ha. Ta därför dina behå mått ofta. Kolla gärna vår bh
storleksguide.